čtvrtek 23. dubna 2015

PŘIJÍMAČKY/ENTRANCE EXAMINATION

A-ahoj, vítám vás po dlouhé době u nového článku. Moc mi tohle chybělo. Důvod proč nebyly články je ten, že jsem měla před přijímačkama a snažila jsem se na ně připravit. A dnešní článek bude na právě toto téma. PŘIJÍMAČKY. Hodně jste se mě ptali jak se na ně připravuji a tak. Takže jsem se rozhodla udělat o tom rovnou celý článek. Teď už je po přijímačkách, takže články budou vycházet častěji a pravidelně.

Chci začít tím, kam jsem se hlásila na školu. Hlásila jsem se na Střední zdravotnickou školu Hradec Králové obor Zdravotnické lyceum a Gymnázium Žamberk. Přijmuli mě na obě, ale už od 8. třídy chci do toho Hradce takže jasná volba. Napište mi do komentářů jestli jste se vy dostali a když vás vzali na obě školy podle čeho se rozhodujete.
Teď na to, jak jsem se připravovala na přijímačky. Chodila jsem na přípravné kurzy, které pořádal gympl. A byla jsem i na přijímačkách nanečisto. Pak když přípravné kurzy, skončili tak jsem se z nich i učila. Bylo to pro mě snazší, když jsem měla všechno hezky rozepsané na papírech, roztříděné a poskládané vedle sebe a věděla jsem kde co mám. Rozdělila jsem si učení tak, že jeden den jsem se učila češtinu a druhej den matiku. Češtinu jsem zase tak moc nehrotila jako matiku. Učila jsem se všechny vzorečky (který tam stejně nebyly) a opakovala rovnice. Měla jsem tu smůlu, že jsem asi týden před přijímačkama nastydla a bylo pro mě učení těžší. Naštěstí jsem se z toho, aspoň trochu, den před přijímačkama dostala a zvládla to. A ten den před přijímačkama, jsem se stejně už moc neučila a snažila se hlavně dostat z nemoci. Přišlo mi to lepší, něž ještě poslední den do sebe cpát ještě víc věcí a pak by se taky mohlo stát to, že to co jsem se naučila před tím tak se vypaří a pamatuji si jen to z toho dne. Naštěstí to tak nedopadlo a jsem tam. Co vy? Jak jste se učili vy?
A na konec jsem si nechala kousek na to abych vám povykládala o tom jak to plánuji do budoucna. Do dalších 14 dnů už mám naplánované články. Doufám, že se vám budou líbit, protože já jsem z nich nadšená. Myslím, že se máte na co těšit! Taky jsem vám chtěla ujasnit kdy budou články vycházet. Zatím mi vystačil jeden článek za týden, ale uvidím jak to budu mít dál. Ale rozhodně jeden článek týdně můžete očekávat každý čtvrtek. Možná, uvidíte někdy i 2 články týdně.
Doufám, že se vám článek líbil a těšíte se na další, protože já jo! Ještě mi napište co plánujete na prázdniny, protože se to docela už blíží. Jsem ráda za vaši ohromnou podporu a vaši trpělivost, protože vím, že jsem  tomu teď nedala úplně nejvíc. Tohle byl zase jeden z těch kecacích článku, ale příště to nebude až tak moc kecací.

Pac a pusu Caroline

6 komentářů:

  1. Ahoj! :) Zase super článek :) I já jsem letos dělala přijímačky. Jednu přihlášku jsem si dávala taky na gympl do Žamberka a druhou taky na gympl, ale jinam. V Žamberku jsem psala i přijímačky. Matika se mi zdála lehčí než čeština, a to už je co říct protože já mám z matiky docela vítr :D Nakonec jsem to dala a jsem na obou! Zápisový lístek budu posílat do Žamberka. Rozhodla jsem se ho tam dát, protože se mi ta škola líbí, mám to blíž a pak tam taky znám spoustu lidí.
    Jinak gratulujju a hodně štěstí na nové škole! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc:) taky jsem dělala přijímačky v Žamberku :) .. a matika se mi taky zdála lehčí :)
    I tobě přeju hodně štěstí na gymplu :) snad tam budeš šťastná :)

    OdpovědětVymazat
  3. pekný článok :) mňa prímačky čakajú buduci rok a ja sa chystám na jazykové gymnázium http://lenastyletips.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju :).. tak to hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoooj :D
    Chtěla jsem se zeptat jestli nosíš nějaká tílka ( s výstřihem) a jestli nosíš legíny ?
    a další otázka ... dá se někde zjistit kolik lidí navštěvuje tvůj blog ?
    Jinak se mi bolg velice líbí :)
    Pokračuj
    A děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tílka s výstřihem nosím, ale legíny nee:)
    Pčet zhlédnutí blogu můžu pozorovat jen já :) ty můžeš vidět kolik mám pravidelných čtenářů :)
    Děkuji za pochvalu :)

    OdpovědětVymazat