neděle 9. února 2020

5 TIPŮ JAK PŘEŽÍT DLOUHOU ZIMU

A-ahoj, dneska jsem si pro Vás připravila 5 tipů na to, jak zvládnout příliš dlouhou zimu. Zima je fajn v prosinci a během vánočního období. To se těšíme na Vánoce a zima k tomu patří. Potom ale přijde leden, Vánoce jsou pryč a už se nám stýská po jaru. A my víme, že budeme muset ještě přežít únor a někdy i březen, než stoupnou teploty nad 10°.
  • Netflix
Netflix si platím sice jen chvíli, ale už bych bez něho nemohla žít. Najdete tam spoustu super seriálů a filmů. Díváním se na Netflix strávíte tolik času, že byste to ani neřekli. Mými oblíbenci jsou The Crown, You, Friends, Riverdale, 13 reasons why a Unbelievable. 

  • Čtení knížek
Na co jsem se po zkouškovém nejvíce těšila byly knížky. Jsem velký milovník knížek. A když jsem si musela před spaním místo knížky číst otázky z biofyziky bylo to náročné. Baví mě když mohu od reality utéct do cizího života a prožívat s ním jeho příběh. Právě tento únik od reality Vám pomůže chvíli zapomenout to, že je stále zima. Ideálně když máte krb tak si sednou k němu pěkně do teplíčka a vnímat jenom knížku.

  • Čaje
Ideálně k té knížce patří i hrnek dobrého čaje. Já si teď oblíbila každé ráno uvařit si zelený čaj ke snídani. A před spaním právě ke zmiňované knížce si vařím mátový na zklidnění. Nejradši mám právě tyto dva a také kterékoliv ovocné příchutě. Mám také ráda pečené čaje. Teď jsem si ale oblíbila i zázvorový s medem a citronem. To je spolehlivý lék na nachlazení. Můžu jen doporučit!

  • Vaření teplých jídel
Fajn strávený čas je také vařením. Já jsem dostala k Vánocům novou kuchařku Cesta k opravdovému jídlu od Evy Ehrenbergerové a Markéty Gajdošové. Takže se snažím vařit nová jídla podle ní. Někdy se to povede více někdy méně. Ale vždy se zabavím a dobře se najím. Hlavně je to lepší než si jídlo jen tak objednat. Víte co jste si do jídla přidali a jak jste si ho zpracovali.

  • Vitamíny
A způsob jak přežít zimu i po fyzické stránce je dostatečný přísun vitamínů z ovoce. Miluju různé freshe a smoothies. Ale hodí se i pár kousků nakrájeného jablka v krabičce.


Já doufám, že jsou Vám tyto tipy užitečné. Určitě mi napište co pomáhá Vám při dlouhé zimě. Mějte krásný den a ten zbytek zimy přežijte hlavně ve zdraví!

S láskou Karolína 💋

3 komentáře:

  1. Skvělé tipy. Čtení knih s teplým zeleným čajem mám teď v zimě nejraději.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Já tedy čaje a kávu miluju, v zimě je to nejlepší. A knih také čtu více přes zimu, celkově je to ideální období. :) Tipy jsou určitě dost užitečné.

    OdpovědětVymazat
  3. Mozno by som doplnila este nejake tie prechadzky a zimne sporty :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat